Darten tijdens corona: goed idee!

Ga jij dit jaar beginnen aan een mooie darts carrière? Klinkt als een uitstekend idee!

Ook in deze periode is darten een leuke bezigheid om te doen en nu heb je het moment om zelf te oefenen en jouw kennissen straks na de corona te overmeesteren met jouw nieuwe dart skills. Goed plan!


Toch wil je dan wel enige idee hebben hoe hoog je een dartbord moet hangen zodat je straks niet voor gek staat wanneer het dartbord op een andere plek hangt dan je gewend bent op de zolderkamer. We leggen je even uit hoe je op een goede manier het spel darten speelt.


Het is heel belangrijk dat de hoogte van het dartbord juist wordt opgemeten. Dit voorkomt namelijk dat je niet op een prettige manier speelt wanneer je in een kroef of bij andere vrienden thuis speelt.


Afstand van een dartbord

De ochte wordt op 2,37 meter afstand geplaatst van het dartbord. Dit zijn de officiële reglementen voor professionele darters zoals Raymond van Barneveld. Het meten van die specifieke afstand kun je op verschillende manieren voltooien. Je kunt dit bijvoorbeeld vanaf de grond meten tot aan de oche. Zeker geen verkeerde manier, maar het is beter om de afstand te meten vanaf de Bull. Die tweede manier is vaak wat preciezer, maar als je net begint met darten, neem het vooral niet te nauw. Ga je met vrienden een officieel darttoernooi uitvoeren, dan is het wel zo prettig dat dit op een goede manier gebeurt.


Dartbord ophangsystemen

Een dartbord wil je stevig aan de muur hebben hangen om gevaarlijke ongelukken te voorkomen. Dit dit je bijvoorbeeld door je dartbord op te hangen met een goed ophangsysteem. Ook kun je het dartbord op deze manier ronddraaien en slijt het bord minder snel. Zeker een aanrader wanneer je een goedkoper dartbord hebt. Die slijten over het algemeen toch al sneller dan ander soort dartborden.


Dartborden kopen: Recreationeel of professioneel?

Zoals hierboven genoemd, slijt een goedkoper dartbord ietwat sneller dan een eentje in een duurdere klasse. Maar als je net begint met darten is het best aan te raden om een wat goedkoper dartbord te kopen: dan kun je eerst kijken of darten wel aan jou besteed is of dat je jouw pijlen beter op een andere sport kunt richten. Een duurder dartbord is een goede investering wanneer je veel speelt en ook graag wat in een hogere klassen wilt gaan spelen. Deze zijn gemaakt van beter materiaal en daarom gaan ze vaak ook wat langer mee.