Geef je meubels een tweede leven

Wie is er niet enorm verknocht geraakte aan die ene favoriete relaxfauteuil of de sofa die al zoveel jaren in je bezit is. Met veel spijt moet je soms concluderen dat je meubilair niet meer die stijlvolle uitstraling heeft die het ooit had. Jarenlang gebruik, vuil en slijtage hebben toch overduidelijk hun sporen achtergelaten. Eigenlijk zou je ze moeten vervangen voor nieuw meubilair. Toch is er iets dat je tegenhoudt. Houd dit vast, want je kunt je oude meubels een tweede leven geven. Bijvoorbeeld met vakkundige meubelstoffering.

Meubelstoffering voor meubilair met emotionele waarde

Denk aan een sofa die al sinds je vroegste jeugd in je bezit is. Of een mooie fauteuil waarin je helemaal tot rust komt na een dag hard werken. Een fauteuil waar je grootvader nog gebruik van maakte, vele jaren geleden. Dat zijn meubels met emotionele waarde, die je echt niet zomaar wil afdanken. Als het framewerk nog goed is en het is uitsluitend de bekleding die niet langer meer mee kan gaan, is meubelstoffering een ideale oplossing. Meubelstoffering, in een vergelijkbare stof met een gelijke kleur of dessin, maakt je meubelstuk weer helemaal als nieuw. Je kunt uiteraard ook kiezen voor stoffering met een ander materiaal of in een nieuwe kleur.

Meubelstoffering als onderdeel van recycling

Kijk je graag op rommelmarkten of bezoek je regelmatig een kringloopwinkel. Je kunt mooie meubelstukken voor een bijzonder scherpe prijs op de kop tikken. Vaak mankeert er dan wel wat aan, maar dat is nou juist de uitdaging. Wat jij doet, is een afgedankt meubelstuk recyclen. Bijvoorbeeld door het frame in een trendy kleur te beitsen en te versieren met kralen, schelpen of ander decoratief materiaal. Wil je uiteindelijk comfortabel gaan zitten op je creatie,. dan is het wel nodig dat je hem opnieuw laat bekleden met textiel of leer. Geeft het je geen gevoel van trots en voldoening als je van een afgedankt meubelstuk met een aantal beschadigingen iets gemaakt hebt waar je nog jaren van kan genieten?

Meubelstoffering past in een milieuvriendelijke en duurzame levensstijl

Kijk eens op een milieustraat naar de containers waar meubilair in verdwijnt. Je houdt het bijna niet voor mogelijk hoeveel meubelstukken vernietigd worden. Vind je ook niet dat we met zijn allen veel te veel weggooien? Als je oog hebt voor het milieu, voor duurzaamheidsaspecten en ook voor je portemonnee, dan vind je het vast een goed idee om deze verspillingscirkel te doorbreken. Elk meubelstuk heeft een normale levensduur, maar met meubelstoffering kun je het uiteindelijke verval nog vele jaren uitstellen, zonder dat je hoeft in te leveren op zitgenot. Daarnaast is het hergebruiken en opnieuw stofferen van meubilair ook trendy. Mag je meubelstuk een vintage uitstraling hebben? Laat hem dan stofferen met een textielsoort die er wat doorleefd uitziet.

Meubelstoffering - zelf doen of uitbesteden?

Het stofferen van meubilair is vakwerk. Het is heel goed mogelijk dat je van nature erg handig bent. Toch is het aan te raden je hier niet op te verkijken. Een professionele meubelmaker heeft zo veel ervaring in het repareren en opnieuw stofferen van uiteenlopende meubelstukken.