Lenzen dragen

Lenzen

Iemand die minder goed kan zien is in de meeste gevallen te helpen met lenzen een bril of met ooglaseren. Kies je voor lenzen en ga je lenzen dragen, dan ga je de oogfout corrigeren en leg je het brandpunt weer precies achter in het oog op het netvlies waar het moet liggen om alles weer scherp te zien.

Je kunt kiezen uit twee soorten lenzen, namelijk de harde lenzen of de zachte lenzen. Harde lenzen worden vaak voorgeschreven door de contactlensspecialist bij hoge sterktes of als het oog flinke afwijkingen in de kromming heeft. Zachte lenzen worden bij de meeste mensen voorgeschreven, mits je een niet al te vreemde sterkte hebt. Zachte lenzen zitten ook prettiger dan harde lenzen en eigenlijk voel je ze niet eens zitten tijdens het dragen. Dus de meeste mensen die lenzen dragen, dragen dus zachte lenzen.

Zachte lenzen kun je kopen in de vorm van jaarlenzen, maandlenzen, weeklenzen en daglenzen. Jaarlenzen en maandlenzen zijn in verhouding het goedkoopst. Weeklenzen en zeker daglenzen zijn het duurste in het gebruik. Daglenzen zitten namelijk per stuk verpakt in een houder met vloeistof. Kies je echter toch voor jaarlenzen of maandlenzen dan dien je de lenzen erg goed te onderhouden. Je lenzen moeten tijdens de gehele draagperiode goed schoongemaakt en gedesinfecteerd worden om goed zicht te blijven waarborgen en natuurlijk ook uit hygiënisch oogpunt is het erg belangrijk dat je ze goed schoon houdt.

Lenzen aanschaffen

Je kan bijna iedereen helpen met lenzen of je nu een cylinder hebt of leesproblemen. Bij cylindrische afwijkingen gebruik je een torische lens om de afwijking te corrigeren. Bij leesklachten gebruik je multifocale lenzen, dit zijn lenzen die een vertedeel en leesdeel hebben.

Je kunt tegenwoordig ook hele gave kleurlenzen bestellen. Dit kunnen kleurlenzen zonder sterkte zijn of kleurlenzen met sterkte. Met deze kleurlenzen kun je jezelf een hele nieuwe look geven. De meest gekozen gekleurde lenzen zijn: grijs, blauw, groen en bruin.

Ook lenzen bestellen? Ga dan naar de website van Contactlenzen.net de webshop voor de aanschaf van zachte lenzen, lenzenvloeistof voor zachte lenzen, lenzenvloeistof voor harde lenzen en nachtlenzen zoals de Menicare Pure en Menicare Plus van Menicon. Maar ook oogzorgproducten zoals oogdruppels en ooglidreinigingsdoekjes kun je er bestellen.