Putjeszolen door zweetvoeten? Zelf behandelen in 2 stappen

Hoewel we het liever voor ons houden, zijn er toch heel veel mensen die last hebben van putjeszolen. Deze huidinfectie wordt veroorzaakt door zweetvoeten en maakt kleine gaatjes in de voetzool. Bacteriën en enzymen verspreiden vervolgens een onaangename geur. Toch kun je putjeszolen door zweetvoeten heel eenvoudig zelf behandelen. Dat doe je effectief en snel aan de hand van de onderstaande stappen.

Hoe krijg ik putjeszolen en waarom stinken mijn voeten zo?

Putjeszolen en zweetvoeten gaan hand in hand. De bacteriën en enzymen die de voetzolen van kleine putjes voorzien, komen vrij tijdens vochtige en warme omstandigheden zoals dit bij zweetvoeten het geval is. De gaatjes vormen zich meestal in het eelt. De bal van de voet en de hak zijn veel voorkomende plaatsen. Het is dus in de eerste plaats ook raadzaam om het eelt op je voeten regelmatig te verwijderen. De onaangename geur wordt veroorzaakt doordat de bacteriën enzymen afscheiden. Naast het verwijderen van eelt is het dus ook van belang om zweetvoeten te voorkomen.

Zelf putjeszolen behandelen door het aanpakken van de oorzaak

Nu je weet dat putjeszolen worden veroorzaakt door zweetvoeten, is het belangrijk om jouw voeten van een goede verzorging en hygiëne te voorzien. Dat doe je door het dragen van katoenen sokken en schoenen van ademend materiaal. Ook is het belangrijk om je voeten en tenen goed droog te maken als je onder de douche vandaan komt. Dat geldt natuurlijk ook voor het (zwem)bad en de jacuzzi. Een behandeling met Pedifris zorgt er vervolgens voor dat micro-organismen worden bestreden. Op de voeten, maar ook in je schoenen.

Stap #1: maak je voeten goed schoon. Dit kun je het beste doen met lauw water en een milde zeep zonder parabenen. Maak je voeten goed droog en spuit ze in met Pedispray. Laat de voeten even goed drogen voordat je jouw katoenen sokken weer aantrekt.

Stap #2: door je voeten in te spuiten met Pedispray, zijn ze maar liefst 5 dagen beschermt tegen overmatig zweten. Maar, naast het behandelen van je zweetvoeten en putjeszolen, is het ook van belang om je schoenen onder handen te nemen. Dat doe je met Pedifris Classic die alle schadelijke bacteriën die vieze geurtjes veroorzaakt verwijderd.

Nooit meer stinkende voeten en schoenen met Pedifris

De bovenstaande stappen kun je desgewenst nog een aantal keren herhalen. Dat doe je dan vooral om de cyclus te onderbreken en stinkende voeten geen kans meer te geven. Binnen 2-3 dagen zul je merken dat de voetzool zich herstelt en dat je nare geurtjes meer ruikt zodra je jouw schoenen uittrekt.