Slim huis maken met slimme stekker, smart speaker en do

Wil je ook een slim huis maken? Met domotica als een slimme stekker, smart speakers en robotstofzuigers is dat mogelijk.

Slim huis maken

Een slim huis maken kan heel eenvoudig zijn. Begin met een slimme start door kleine slimme apparaten aan te schaffen. Bijvoorbeeld een smart speaker, slimme stekker of slimme gordijnrails.

Hoe goedkoop starten met slim huis:

 • Smart speaker
 • Slim stopcontact
 • Slimme lampen
 • Smart gordijnrails
 • Smart speaker

  Met een smart speaker bedien je alle slimme apparaten in huis. Vertel je smart speaker om de lampen aan te zetten. Of vraag hem om de gordijnen dicht te doen. Dit kun je allemaal met spraakbediening doen.

  Om de alle functionaliteiten uit de smart speaker te halen is het wel nodig om ook andere slimme apparaten te hebben. In principe zijn dit gewoon apparaten die via internet met de smart speaker verbonden kunnen worden. Daardoor kun je ze via de smart speaker bedienen.

  Slim stopcontact

  Een slim stopcontact maakt vele standaard apparaten smart. Zo kun je de stekker van een oud koffiezetapparaat in een slim stopcontact steken. Het slimme stopcontact is een soort tussenstukje dat je in het normale stopcontact in de muur stopt. Deze kun je verbinden met het internet. Daardoor zet jij het koffiezetapparaat dan op afstand aan. Zo maak je oude apparaten ook smart.

  Slimme lampen

  Dit zijn lampen die op afstand bedienbaar zijn. Je verbind ze met het internet. Zo schakel je ze in of uit met je telefoon of smart speaker. Het is heel eenvoudig; details en meer over slimme lampen. Overigens draai je de meeste slimme lampen gewoon in de huidige lampenkap. Heel handig.

  Smart gordijnrails

  Ben je al iets verder met de start van je slimme huis? Dan kun je jouw huis nog slimmer maken met een smart gordijnrails. Dit vervangt je huidige gordijnrails. Het is een gordijnrails met een motortje erin. Deze is ook te verbinden met het internet. Zo kun jij straks met een spraakopdracht of gewoon via je telefoon de gordijnen sluiten. Wat een luxe.

  Geld verdienen met slim huis

  Een voordeel van een slim huis is een stukje luxe. Maar daarnaast kun je er ook geld mee verdienen. Zo kun je je verbruik beter bijhouden met een slimme thermostaat. Zo kun je geld verdienen. Ook is het mogelijk dat je meer tijd overhoud. Zo kan een robotstofzuiger je hele huis stofzuigen. In die tijd kun jij aan het werk. Zo kun je bijvoorbeeld een affiliate website opstarten om te beginnen met een passief inkomen. Met een passief inkomen verdien je altijd een overal geld.